Zapečené plněné palačinky s pivem
Suroviny
- 60 g Ořechy vlašské
- 120 g Sýr Eidam cihla 30%
- 250 g Sýr Niva (Rokfór)
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Zakysaná smetana
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Mléko polotučné
- 250 ml Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1169 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1313 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 364.6 mg
- Draslík 1148.3 mg
- Vláknina 8714.7 mg
- Vitamín A 8714.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pivo smícháme s mlékem, vejci, přimícháme mouku se solí. Hladké těsto postupně lijeme na pánev s rozpáleným máslem s olejem. Palačinky smažíme dorůžova.
-
2
Usmažené palačinky plníme připravenými náplněmi, naskládáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Palačinky zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme v předehřáté troubě zhruba pět až osm minut.
-
3
Špenátovou náplň připravíme na másle zpěněné drobně pokrájené cibule, přidáme posekaný špenát, česnek utřený se solí, pepř, vejce a dusíme. Na závěr vmícháme smetanu s hladkou moukou. Chvilku provaříme.
-
4
Sýrovou náplň připravíme rozdrobením nivy, k níž přidáme drobně posekané ořechy, smetanu a dobře promícháme.