Kontrabáš s pohankou a uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová uzená plec
  • 400 g Pohanka loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Cibule lahůdková
  • 8 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1087 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 202.9 mg
  • Vláknina 6163.4 mg
  • Vitamín A 6163.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V 8 dl vody s celou očištěnou cibulí, bobkovým listem a novým kořením uvaříme uzené maso doměkka. Vaříme při mírné teplotě přibližně 3/4 hodiny.

  • 2

    Omyté brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Pohanku lámanku promyjeme v horké vodě a necháme v sítu odkapat.

  • 3

    Přibližně 15 minut před dovařením vyjmeme z vývaru koření a dáme vařit brambory. Když je maso měkké, vyjmeme je, přidáme do vody sůl podle chuti a místo masa dáme do vývaru pohanku. Hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme v teple pohanku 20 minut v horkém vývaru nabobtnat.

  • 4

    Očištěnou lahůdkovou zelenou cibulku nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném másle ji zpěníme.

  • 5

    Pohanku rozdělíme na talíře, navrch dáme porci uzeného masa, ozdobíme cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu