Losos vařený ve vývaru
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Celer - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Petržel - nať
- 4 plátek Losos - filety
- 7 dl Voda pitná
- 1.25 dl Jogurt krémový bílý natur
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 97 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 1129.6 mg
- Vláknina 44095.1 mg
- Vitamín A 44095.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce dáme pokrájenou cibuli, celer, mrkev, bobkový list, petrželku, pomerančovou kůru, pepř. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, poté přidáme porce ryby, přivedeme znovu k varu a povaříme 3 minuty. Přikryjeme pokličkou, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
-
2
Nasekáme oloupané avokádo a dáme do mixéru s pomerančovou šťávou a kůrou a jogurtem. Rozmixujeme, osolíme, opepříme a přidáme paprikovou omáčku. Z vývaru vyndáme plátky lososa, zbavíme je kůže a otřeme dosucha.
-
3
Plátky lososa dáme na talíř a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.