Losos vařený ve vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 4 plátek Losos - filety
  • 7 dl Voda pitná
  • 1.25 dl Jogurt krémový bílý natur
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 1129.6 mg
  • Vláknina 44095.1 mg
  • Vitamín A 44095.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme pokrájenou cibuli, celer, mrkev, bobkový list, petrželku, pomerančovou kůru, pepř. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, poté přidáme porce ryby, přivedeme znovu k varu a povaříme 3 minuty. Přikryjeme pokličkou, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

  • 2

    Nasekáme oloupané avokádo a dáme do mixéru s pomerančovou šťávou a kůrou a jogurtem. Rozmixujeme, osolíme, opepříme a přidáme paprikovou omáčku. Z vývaru vyndáme plátky lososa, zbavíme je kůže a otřeme dosucha.

  • 3

    Plátky lososa dáme na talíř a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu