Houbová nádivka s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Houby čerstvé
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 269.3 mg
  • Draslík 576.4 mg
  • Vláknina 12124.2 mg
  • Vitamín A 12124.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme a namočíme do piva, petrželovou nať nasekáme.

  • 2

    Houby nakrájíme a dusíme na másle, osolíme a opepříme. Zchladlé houby v míse smícháme s vymačkanými rohlíky, rozmíchanými žloutky a petrželovou natí. Do hotové nádivky vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 3

    Nádivku pečeme ve formě vymazané máslem a vysypané strouhankou v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu