Houbové karbanátky s pivem
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 600 g Houby sušené
- 150 g Strouhanka
- 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 20 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 21 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 4559.6 mg
- Vláknina 26251.5 mg
- Vitamín A 26251.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 125.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby namočíme přes noc do piva, poté je nakrájíme a do piva namočíme nakrájený rohlík.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle ji osmažíme s houbami.
-
3
V míse smícháme vymačkaný rohlík, rozšlehané vejce a zchladlé houby. Směs okořeníme kmínem, pepřem, osolíme, vmícháme posekanou petrželovou nať, podle potřeby zahustíme strouhankou.
-
4
Ze směsi tvoříme karbanátky, obalíme ve strouhance a na oleji smažíme.