Zapečené pivní špekáčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 8 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 12 ks Špekáčky
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Cukr krupice
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1240 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 405.5 mg
  • Vláknina 21821.8 mg
  • Vitamín A 21821.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, dáme je do mísy, osolíme, opepříme bílým pepřem, ochutíme cukrem a pokapeme olivovým olejem. Omyté papriky rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jadýrek.

  • 2

    Špekáčky sloupneme ze střívek a rozkrájíme je na poloviny. Rozkrojené strany posypeme pomletým pepřem 4 barev a střídavě je potřeme kečupem a hořčicí. Pekáček vytřeme sádlem a položíme na něj špekáčky rozkrojenou stranou navrch. Papriky vložíme s rajčaty mezi špekáčky a vše posypeme cibulí s česnekem. Nakonec vše zalijeme pivem. Zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby péct.

  • 3

    Pečeme při 220°C přibližně 35-45 minut.

  • 4

    Horké podáváme s rohlíky.

Komentáře k receptu