Zapečené pivní špekáčky
Suroviny
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 4 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 8 ks Rohlíky bílé
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 12 ks Špekáčky
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Cukr krupice
- 3 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1240 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 97 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 405.5 mg
- Vláknina 21821.8 mg
- Vitamín A 21821.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, dáme je do mísy, osolíme, opepříme bílým pepřem, ochutíme cukrem a pokapeme olivovým olejem. Omyté papriky rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jadýrek.
-
2
Špekáčky sloupneme ze střívek a rozkrájíme je na poloviny. Rozkrojené strany posypeme pomletým pepřem 4 barev a střídavě je potřeme kečupem a hořčicí. Pekáček vytřeme sádlem a položíme na něj špekáčky rozkrojenou stranou navrch. Papriky vložíme s rajčaty mezi špekáčky a vše posypeme cibulí s česnekem. Nakonec vše zalijeme pivem. Zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
-
3
Pečeme při 220°C přibližně 35-45 minut.
-
4
Horké podáváme s rohlíky.