Guláš z filé s červeným vínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Slanina vepřová
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Víno červené
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 78.4 mg
  • Draslík 92.3 mg
  • Vláknina 723 mg
  • Vitamín A 723 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle dozlatova. Přidáme rozetřený česnek, podlijeme vývarem, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak a na kostičky nakrájenou, opečenou slaninu. Směs promícháme a chvíli povaříme.

  • 2

    Potom vložíme omyté, na kostky nakrájené filé a zvolna podusíme doměkka. Guláš dochutíme solí, přilijeme červené víno a přidáme nasekanou petrželku.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Komentáře k receptu