Játra telecí ve vinné omáčce
Suroviny
- 125 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Celer - nať
- 1 ks Cibule
- 4 ks Játra telecí
- 3 ks Rajčata
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Víno červené
- 1.5 dl Hovězí vývar základní
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 38 g
- Sodík 875 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 1360.6 mg
- Draslík 1576.7 mg
- Vláknina 3571.6 mg
- Vitamín A 3571.6 mg
- Vitamín B6 4.1 mg
- Vitamín B12 0.2 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra otřeme, osolíme, opepříme a obalíme lehce v mouce. Přebytečnou mouku z nich setřeseme. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo a játra smažíme po obou stranách. Poté je vyndáme a dáme na talíř, zakryjeme a udržujeme teplé.
-
2
Do tuku v pánvi přidáme pokrájenou cibuli, celer a slaninu. Smažíme, přilijeme červené víno, hovězí vývar, šalvěj, worchester, nové koření, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 4 minuty.
-
3
Každou čtvrtku rajčete překrojíme ještě na polovinu. Přidáme je do omáčky a povaříme 3 minuty.
-
4
Játra podáváme přelitá omáčkou.