Bifteky se zeleným chřestem
Suroviny
- 50 g Šalotka
- 40 g Margarín
- 500 g Chřest zelený
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 plátek Hovězí svíčková
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 16 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 185.6 mg
- Draslík 205.8 mg
- Vláknina 605 mg
- Vitamín A 605 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené plátky svíčkové opepříme, posypeme lístky estragonu, potřeme olejem a vložíme do nádoby. Naložené plátky necháme asi hodinu odstát v chladu.
-
2
Očištěný chřest vaříme ve vroucí vodě se lžičkou cukru a trochou citronové šťávy po dobu 5 minut. V hrnci přivedeme k varu oloupanou, nasekanou šalotku s vínem a vaříme, než se víno zredukuje na polovinu. Přidáme hořčici, estragon, odstavíme z plotny a postupně přimícháváme tuk utřený se žloutky. Dochutíme a šleháme ve vodní lázni do ztuhnutí.
-
3
Naložené plátky opékáme zprudka na pánvi z každé strany po dobu 3-4 minut.