Jehněčí marocké s kuskusem
Suroviny
- 125 g Datle
- 500 g Jehněčí maso
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 g Kuskus
- 425 g Cizrna
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 3 ks Cuketa
- 3 ks Mrkev kořen
- 2 ks Tuřín
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Voda pitná
- 6 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1088 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 285 g
- Sodík 1053 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 695.6 mg
- Vláknina 25230.1 mg
- Vitamín A 25230.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1191.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozehřejeme v pánvi a osmahneme na něm na malé kousky pokrájené jehněčí maso cca 3 minuty. Poté jej vyjmeme a dáme stranou.
-
2
Do pánve přidáme pokrájenou cibuli a smažíme do měkka, přidáme česnek, zázvor, papriku, chilli, skořici a minutu smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou mrkev, rajčata, tuříny, cizrnu, rozinky a jehněčí. Zakryjeme pokličkou a uvedeme do varu. Vaříme 12 minut. Přidáme pokrájené cukety, datle a sůl. Zakryjeme a vaříme 8 minut.
-
3
Do mísy nasypeme kuskus, přidáme lžičku soli a nalijeme na něj vařící vodu. Necháme stát 5 minut, poté vidličkou načechráme.
-
4
Na talíře nasypeme kuskus, ve středu uděláme prohlubeň, vyplníme ji směsí s jehněčím z pánve a přelijeme omáčkou.