Jehněčí marocké s kuskusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Datle
  • 500 g Jehněčí maso
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Kuskus
  • 425 g Cizrna
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Cuketa
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Tuřín
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 dl Voda pitná
  • 6 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1088 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 285 g
  • Sodík 1053 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 695.6 mg
  • Vláknina 25230.1 mg
  • Vitamín A 25230.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1191.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme v pánvi a osmahneme na něm na malé kousky pokrájené jehněčí maso cca 3 minuty. Poté jej vyjmeme a dáme stranou.

  • 2

    Do pánve přidáme pokrájenou cibuli a smažíme do měkka, přidáme česnek, zázvor, papriku, chilli, skořici a minutu smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou mrkev, rajčata, tuříny, cizrnu, rozinky a jehněčí. Zakryjeme pokličkou a uvedeme do varu. Vaříme 12 minut. Přidáme pokrájené cukety, datle a sůl. Zakryjeme a vaříme 8 minut.

  • 3

    Do mísy nasypeme kuskus, přidáme lžičku soli a nalijeme na něj vařící vodu. Necháme stát 5 minut, poté vidličkou načechráme.

  • 4

    Na talíře nasypeme kuskus, ve středu uděláme prohlubeň, vyplníme ji směsí s jehněčím z pánve a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu