Jehněčí na meruňkách
Suroviny
- 450 g Jehněčí maso
- 125 g Meruňky sušené
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 18 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 91.4 mg
- Draslík 708.6 mg
- Vláknina 9992.8 mg
- Vitamín A 9992.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1072 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pokrájené maso na kostky dáme do mísy, přidáme koření a olej. Promícháme, aby se maso pokrylo směsí.
-
2
Rozehřejeme pánev, když je horká, přidáme obalené maso, zmírníme plamen a 5 minut smažíme. Poté vyjmeme a dáme do zapékací mísy.
-
3
Ve stejné pánvi osmahneme pokrájenou cibuli, rajčata, česnek a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme, vmícháme sušené meruňky, vývar, cukr a přivedeme omáčku k varu.
-
4
Naběračkou přelijeme omáčku přes maso v zapékací míse a promícháme. Zakryjeme a v troubě pečeme hodinu, poté sundáme pokličku a dopékáme 10 minut.
-
5
Nasekáme koriandr a hotový pokrm posypeme. Podáváme teplé.