Jehněčí na meruňkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí maso
  • 125 g Meruňky sušené
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 91.4 mg
  • Draslík 708.6 mg
  • Vláknina 9992.8 mg
  • Vitamín A 9992.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1072 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pokrájené maso na kostky dáme do mísy, přidáme koření a olej. Promícháme, aby se maso pokrylo směsí.

  • 2

    Rozehřejeme pánev, když je horká, přidáme obalené maso, zmírníme plamen a 5 minut smažíme. Poté vyjmeme a dáme do zapékací mísy.

  • 3

    Ve stejné pánvi osmahneme pokrájenou cibuli, rajčata, česnek a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme, vmícháme sušené meruňky, vývar, cukr a přivedeme omáčku k varu.

  • 4

    Naběračkou přelijeme omáčku přes maso v zapékací míse a promícháme. Zakryjeme a v troubě pečeme hodinu, poté sundáme pokličku a dopékáme 10 minut.

  • 5

    Nasekáme koriandr a hotový pokrm posypeme. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu