Špenátový salát s ředkvičkami
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Ředkvička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 36.1 mg
- Draslík 796.1 mg
- Vláknina 5145.7 mg
- Vitamín A 5145.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opereme špenátové listy, zbavíme stonků a nakrájíme je na proužky. Ředkvičky okrájíme od listů, omyjeme, a nakrájíme na kolečka.
-
2
Připravíme si jogurtovou omáčku. Nastrouháme nivu, do misky s nivou přidáme bílý jogurt, olej, citronovou šťávu, sladkou papriku, cukr a sůl. Vše promícháme a kousky nivy rozmačkáme vidličkou.
-
3
Špenátový salát zalijeme jogurtovou směsí.
-
4
Necháme hodinu odležet v lednici a podáváme.