Pivní palačinky plněné dušenou hlívou
Suroviny
- 250 g Hlíva ústřičná
- 100 g Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 4 ml Olej slunečnicový
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 13 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 343.5 mg
- Draslík 167.8 mg
- Vláknina 1386.5 mg
- Vitamín A 1386.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme hlívu, sůl, pepř, zamícháme a dusíme, až je hlíva měkká a šťáva je vydušená. Poté vmícháme jedno vejce a usmažíme.
-
2
V mezičase usmažíme na másle tenké palačinky z pivního těsta. V míse ušleháme pivo, vejce, sůl a mouku.
-
3
Hotové palačinky plníme houbovou směsí a palačinky dobře zabalíme. Poté je ponoříme do rozšlehaného vejce a smažíme na oleji.