Jehněčí na pěti kořeních
Suroviny
- 625 g Jehněčí maso
- 175 g Fazolové lusky zelené
- 2 kávová lžička Koření pěti vůní
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 24 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 273.2 mg
- Vláknina 5451.3 mg
- Vitamín A 5451.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1485.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájíme maso na nudličky, dáme do mísy, přidáme směs pěti koření a špetku soli, promícháme, zakryjeme a necháme hodinu marinovat.
-
2
Rozehřejeme ve woku polovinu oleje, přidáme maso a smažíme 4 minuty za neustálého míchání. Poté vyndáme a dáme stranou.
-
3
Do woku přilijeme zbývající olej, přidáme pokrájené papriky a jarní cibulky. Smažíme 3 minuty, přidáme pokrájené fazolky a minutu mícháme.
-
4
Do woku přidáme sójovou omáčku a sherry, když se prohřejí tekutiny, přidáme do woku nudličky i se šťávou, která z nich vytekla. Povaříme 2 minuty, aby se maso prohřálo. Osolíme a opepříme.
-
5
Podáváme horké.