Nové brambory s hermelínovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory rané
  • 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 8.2 mg
  • Vláknina 5284 mg
  • Vitamín A 5284 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nové brambory očistíme kartáčkem a uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    V mezičase připravíme omáčku. V pánvi na másle rozpustíme hermelíny nakrájené na kostičky, přimícháme jemně nasekanou petrželku a za stálého míchání rozředíme pivem dohladka.

  • 3

    Uvařené brambory scedíme a servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu