Smažená vepřová játra s pivní omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 55 g
- Sodík 687 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 636 mg
- Draslík 650.8 mg
- Vláknina 33.1 mg
- Vitamín A 33.1 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky jater naklepeme, opepříme, na každý plátek položíme plátek slaniny. Játra smažíme v rozpáleném oleji, nejprve slaninou do pánve.
-
2
Zhruba po čtyřech minutách játra obrátíme a smažíme další čtyři minuty. Poté játra přeložíme do mísy a udržujeme na teple. Do výpeku zašleháme pivo s moukou, provaříme a podáváme s játry. Před podáváním játra osolíme.