Smažená vepřová játra s pivní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 800 g Játra vepřová
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 636 mg
  • Draslík 650.8 mg
  • Vláknina 33.1 mg
  • Vitamín A 33.1 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky jater naklepeme, opepříme, na každý plátek položíme plátek slaniny. Játra smažíme v rozpáleném oleji, nejprve slaninou do pánve.

  • 2

    Zhruba po čtyřech minutách játra obrátíme a smažíme další čtyři minuty. Poté játra přeložíme do mísy a udržujeme na teple. Do výpeku zašleháme pivo s moukou, provaříme a podáváme s játry. Před podáváním játra osolíme.

Komentáře k receptu