Jehněčí se saté omáčkou
Suroviny
- 450 g Jehněčí hřbet
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 1.5 dl Kokosové mléko
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 6 polévková lžíce Máslo arašídové
- 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 50 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 492.8 mg
- Vláknina 4512.3 mg
- Vitamín A 4512.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na kousky a dáme do větší mísy. V misce smícháme kokosové mléko, rozetřený česnek, kari pastu, mleté chilli a kmín. Směsí přelijeme maso, promícháme a necháme 30 minut marinovat.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme arašídové máslo, vodu, limetkovou šťávu a rajčatový protlak. Vznikne nám omáčka saté.
-
3
Maso napícháme na dřevěné grilovací jehly a marinádu uschováme. Opékáme na horkém grilu 8 minut a jednou maso obrátíme.
-
4
Do woku vlijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut.
-
5
Podáváme opečené jehněčí s omáčkou saté.