Ragú s květákem
Suroviny
- 150 g Kapusta růžičková
- 100 g Květák
- 150 g Sádlo škvařené
- 500 g Vepřová plec
- 2 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Pórek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 162 g
- Sodík 693 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 1037.7 mg
- Vláknina 7479.2 mg
- Vitamín A 7479.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájené maso, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme přibližně 20 minut.
-
2
Do vařící se směsi dáme na kolečka nakrájenou mrkev, papriku, rozebraný květák, kapustu, na kolečka česnek, kari koření, pórek nakrájený na kolečka, osolíme, opepříme a chvilku dovaříme.