Řízky z mleté vepřové kýty v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1170 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 379.3 mg
  • Draslík 797.5 mg
  • Vláknina 3669.5 mg
  • Vitamín A 3669.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlík nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem, poté vymačkáme a umeleme spolu s kýtou, cibulí, vmícháme sůl, pepř, vejce a utvoříme menší řízky.

  • 2

    Obalujeme je v mouce, namáčíme v těstíčku a smažíme v oleji.

  • 3

    Těstíčko připravíme smícháním piva, vejce, soli a hladké mouky.

Komentáře k receptu