Grilovaná játra naložená v medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Játra vepřová
  • 150 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 602 mg
  • Draslík 659.8 mg
  • Vláknina 3906.3 mg
  • Vitamín A 3906.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky, pivo smícháme s medem a olejem.

  • 2

    Játra nakrájíme na silné plátky a vložíme spolu s jablky do piva a pod fólií necháme asi půl hodiny marinovat. Poté játra opepříme a ogrilujeme. Během grilování játra potíráme marinádou.

  • 3

    Osolíme až před podáváním.

Komentáře k receptu