Špíz z jehněčí kýty marinované v černém pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Slanina vepřová
  • 800 g Jehněčí kýta
  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 916 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 969 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 183 mg
  • Draslík 887.2 mg
  • Vláknina 2931.3 mg
  • Vitamín A 2931.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme a vložíme do marinády.

  • 2

    Maso pod fólií necháme přes noc marinovat.

  • 3

    Druhý den nakrájíme slaninu na plátky, cibuli na kolečka a spolu s masem střídavě napichujeme na jehly.

  • 4

    Vše potřeme olejem a grilujeme. Během grilování potíráme marinádou.

  • 5

    Marinádu připravíme smícháním rozdrceného česneku s pivem.

Komentáře k receptu