Špíz z bůčku marinovaného se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Vepřový bok
  • 300 ml Zázvorové pivo
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 3 ks Šalvěj čerstvá
  • 5 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 764 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 276 mg
  • Vláknina 674.5 mg
  • Vitamín A 674.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí, šalvěj nahrubo nasekáme, bůček bez kůže vykostíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Maso naložíme do marinády a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny v chladničce.

  • 3

    Poté maso napichujeme na jehly a grilujeme. Špízy během grilování potíráme marinádou.

  • 4

    Marinádu připravíme smícháním česneku se šlavějí, citronovou šťávou, olejem, pepřem, mletým kmínem a zázvorovým pivem.

Komentáře k receptu