Špíz z bůčku marinovaného se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 76 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 276 mg
- Vláknina 674.5 mg
- Vitamín A 674.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek utřeme se solí, šalvěj nahrubo nasekáme, bůček bez kůže vykostíme a nakrájíme na kostky.
-
2
Maso naložíme do marinády a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny v chladničce.
-
3
Poté maso napichujeme na jehly a grilujeme. Špízy během grilování potíráme marinádou.
-
4
Marinádu připravíme smícháním česneku se šlavějí, citronovou šťávou, olejem, pepřem, mletým kmínem a zázvorovým pivem.