Špízy z vepřového masa marinovaného v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Anglická slanina
  • 800 g Vepřová kýta
  • 350 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 863 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 932 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 937.1 mg
  • Vláknina 2616.3 mg
  • Vitamín A 2616.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a cibuli nakrájíme na plátky, maso na stejně velké kostky, vložíme do marinády a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny marinovat.

  • 2

    Marinádu připravíme smícháním pepře, soli, oleje a piva.

  • 3

    Uleželé maso napichujeme na jehly střídavě s cibulí a slaninou. Poté grilujeme.

Komentáře k receptu