Ořechové čatní
Suroviny
- 230 g Ořechy vlašské
- 225 g Rajčata
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Česnek
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 0.5 polévková lžíce Chilli paprička
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 41 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 462.4 mg
- Vláknina 10737 mg
- Vitamín A 10737 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme suroviny. Nakrájíme nadrobno cibuli, zvlášť nadrobno nakrájíme česnek, nadrobno nasekáme vlašské ořechy, rajčata a chilli papričku.
-
2
Poté vložíme cibuli do pánve se středně rozehřátým olejem a za občasného míchání ji necháme zesklovatět. Dále přidáme česnek a opět mícháme zhruba 2 minuty. Přidáme vlašské ořechy a necháme opražit.
-
3
Poté přimícháme 2 lžíce medu, chilli papričku, sůl, pepř, lžici octa a dobře promícháme. Za 2 minuty přimícháme rajčata a snížíme teplotu a za občasného míchání dusíme půl hodiny až 40 minut.
-
4
Čatní můžeme servírovat hned anebo ho vložit do uzavřené nejlépe skleněné nádoby a v lednici uchovat několik dní.