Zajíc pečený v červeném zelí
Suroviny
- 120 g Slanina vepřová
- 700 g Zelí červené - sterilizované
- 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koření Zvěřina
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 6 ks Jalovec
- 2 ks Hřebíček
- 6 ks Pepř černý celý
- 5 stroužek Česnek
- 2.5 kg Zaječí maso
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 29 g
- Sodík 808 mg
- Bílkoviny 103 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 359.1 mg
- Draslík 2469.8 mg
- Vláknina 28210 mg
- Vitamín A 28210 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na klínky, posypeme drceným kořením, přidáme bobkový list, zalijeme pivem a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
-
2
Druhý den zajíce vyjmeme z piva, osolíme, posypeme kořením na divočinu a opečeme ze všech stran na oleji.
-
3
Osmažené maso přeložíme na mísu, ve výpeku rozpustíme máslo, přisypeme drobně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek a necháme zpěnit. Poté přimícháme pokrájené zelí a cukr. Přilijeme polovinu piva, v němž se marinoval zajíc, osolíme a promícháme. Na zelí položíme porce zajíce a pod poklicí pečeme. Během pečení přiléváme zbylé pivo.
-
4
Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a zajíce dopečeme.