Činská vepřová žebírka
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 25 g Zázvor celý
- 50 g Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1.25 kg Vepřová žebra
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 76 g
- Sodík 775 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 253.2 mg
- Draslík 818.4 mg
- Vláknina 1849.5 mg
- Vitamín A 1849.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka dáme v jedné vrstvě na pekáč, osolíme, opepříme a 1 1/2 hodiny pečeme v předehřáté troubě při 140 °C.
-
2
Připravíme si zálivku na kterou smícháme strouhaný zázvor, drcený česnek, sójovou omáčku, sherry, omáčku hoisin, rajský protlak, sezamový olej a cukr.
-
3
Zálivkou obalíme žebírka tak, aby byla stejnoměrně ochucená. Teplotu v troubě zvýšíme na 180 °C a žebírka 25-30 minut dopékáme. Před podáváním je ozdobíme cibulkou.