Závitky z kančí kýty plněné zelím
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 120 g Slanina vepřová
- 800 g Kančí kýta
- 250 g Zelí kysané
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 60 ml Voda pitná
- 250 ml Zakysaná smetana
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Jablka
- 4 ks Bobkový list
- 4 ks Jalovec
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1061 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 71 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 76.9 mg
- Draslík 351 mg
- Vláknina 10346.1 mg
- Vitamín A 10346.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rajčatovým protlakem. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a drobně pokrájíme, jalovec rozdrtíme, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nahrubo nastrouháme.
-
2
Na másle zpěníme slaninu s cibulí, přidáme jablka a chvíli smažíme. Poté přidáme jalovec a promícháme se zelím.
-
3
Na plátky navrstvíme zelnou směs, zavineme a sepneme jehlami. Závitky opečeme na oleji, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a dusíme, až je maso měkké. Závitky vyjmeme a držíme na teple. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, vmícháme smetanu, prohřejeme a podáváme.