Závitky z kančí kýty plněné zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Slanina vepřová
  • 800 g Kančí kýta
  • 250 g Zelí kysané
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 60 ml Voda pitná
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Jablka
  • 4 ks Bobkový list
  • 4 ks Jalovec
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1061 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 76.9 mg
  • Draslík 351 mg
  • Vláknina 10346.1 mg
  • Vitamín A 10346.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rajčatovým protlakem. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a drobně pokrájíme, jalovec rozdrtíme, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nahrubo nastrouháme.

  • 2

    Na másle zpěníme slaninu s cibulí, přidáme jablka a chvíli smažíme. Poté přidáme jalovec a promícháme se zelím.

  • 3

    Na plátky navrstvíme zelnou směs, zavineme a sepneme jehlami. Závitky opečeme na oleji, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a dusíme, až je maso měkké. Závitky vyjmeme a držíme na teple. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, vmícháme smetanu, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu