Divoká kachna pečená na pivu s jablky a bramborami
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 500 g Brambory
- 500 g Mrkev kořen
- 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 3 ks Jablka
- 4 ks Jalovec
- 8 stroužek Česnek
- 1.5 kg Kachna divoká
- 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1520 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 74 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 117 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 459 mg
- Draslík 2406.6 mg
- Vláknina 26730.7 mg
- Vitamín A 26730.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jablka rozkrájíme na osminky a vykrájíme jádřince, mrkev očistíme a překrojíme na půlky, česnek necháme vcelku, slaninu nakrájíme na plátky. Bobule jalovce (jalovčinky) rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem a citronovou šťávou.
-
2
Kachnu osolíme a vně i uvnitř potřeme máslem s jalovčinkami a necháme několik hodin v chladu. Pekáč vyložíme plátky slaniny, přidáme brambory, mrkev, česnek, čerstvý tymián a vložíme kachnu hřbetem nahoru. Podlijeme polovinou piva a pečeme v předehřáté troubě pod poklicí.
-
3
Zhruba po půl hodině kachnu obrátíme, vlijeme zbylé pivo a dopečeme bez poklice.
-
4
Během pečení maso poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.