Divoká kachna pečená se zeleninou a jablky
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
- 120 g Cibule
- 350 g Jablka
- 150 g Máslo čerstvé
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 150 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 1.5 kg Kachna divoká
- 3 polévková lžíce Džem brusinkový
- 0.5 polévková lžíce Koření Zvěřina
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1200 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 179 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 103 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 445 mg
- Draslík 1904.3 mg
- Vláknina 13383.3 mg
- Vitamín A 13383.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu očistíme, osolíme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky.
-
2
Vnitřek kachny vyplníme jablky a kachnu vložíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli a zeleninu. Vsypeme koření na zvěřinu, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
-
3
Měkkou kachnu přeložíme na mísu a držíme na teple.
-
4
Do výpeku zašleháme mouku, osmažíme, poté zředíme vodou a dobře provaříme. Před koncem přimícháme džem a prohřejeme.
-
5
Kachnu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.
-
6
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.