Bažant na slanině a pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1550 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 86 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 126 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 409.7 mg
- Draslík 2114.6 mg
- Vláknina 30733.3 mg
- Vitamín A 30733.3 mg
- Vitamín B6 3.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 131.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrovou bramboru oloupeme, polovinu slaniny nakrájíme na špalíčky, cibuli nakrájíme nadrobno. Odleželého bažanta očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, do dutiny vložíme druhou polovinu slaniny a bramboru. Břicho zašijeme a bažanta položíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli. Přidáme pepř, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je bažant měkký.
-
2
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.