Bažant na slanině a pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1.2 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1.5 kg Bažant obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1550 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 126 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 409.7 mg
  • Draslík 2114.6 mg
  • Vláknina 30733.3 mg
  • Vitamín A 30733.3 mg
  • Vitamín B6 3.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 131.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrovou bramboru oloupeme, polovinu slaniny nakrájíme na špalíčky, cibuli nakrájíme nadrobno. Odleželého bažanta očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, do dutiny vložíme druhou polovinu slaniny a bramboru. Břicho zašijeme a bažanta položíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli. Přidáme pepř, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je bažant měkký.

  • 2

    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu