Pečený bažant na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kg Bažant obecný
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1728 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 125 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 435.7 mg
  • Draslík 1751.7 mg
  • Vláknina 6933.3 mg
  • Vitamín A 6933.3 mg
  • Vitamín B6 3.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr necháme zkaramelizovat, poté zředíme250 ml piva a dobře promícháme. Slaninu nakrájíme na klínky, ořechy nasekáme nahrubo, hrozinky namočíme ve zbylém pivu. Odleželého bažanta očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme na máslo do pekáče a přelijeme částí karamelu. Pečeme v předehřáté troubě pod poklicí, přeléváme zbylým karamelem. Když je maso poloměkké, přidáme ořechy, hrozinky i s pivem a smetanu. Posledních patnáct minut bažanta odkryjeme a dopečeme, aby měl křupavou kůži.

Komentáře k receptu