Pečený bažant na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1728 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 115 g
- Sodík 651 mg
- Bílkoviny 125 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 435.7 mg
- Draslík 1751.7 mg
- Vláknina 6933.3 mg
- Vitamín A 6933.3 mg
- Vitamín B6 3.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr necháme zkaramelizovat, poté zředíme250 ml piva a dobře promícháme. Slaninu nakrájíme na klínky, ořechy nasekáme nahrubo, hrozinky namočíme ve zbylém pivu. Odleželého bažanta očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme na máslo do pekáče a přelijeme částí karamelu. Pečeme v předehřáté troubě pod poklicí, přeléváme zbylým karamelem. Když je maso poloměkké, přidáme ořechy, hrozinky i s pivem a smetanu. Posledních patnáct minut bažanta odkryjeme a dopečeme, aby měl křupavou kůži.