Květák - Asie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 28 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 15.4 mg
- Draslík 1193 mg
- Vláknina 15375.5 mg
- Vitamín A 15375.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 134.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozebereme na růžičky květák, opláchneme a uvaříme ve slané vodě. Lžíci oleje dáme do pánve a necháme rozpálit. Dáme lžičku kari, kurkumy a koriandru, sůl a sójovou omáčku. Přidáme uvařený květák a osmahneme 5 minut.
-
2
Omyjeme brambory, vydrbeme kartáčkem - nakrájíme je i se slupkou na kolečka a osmahneme ve friťáku.
-
3
Měkké brambory vmícháme do květáku a podáváme.