Pečený králík na pivu se zeleninou
Suroviny
- 100 g Brokolice
- 150 g Celer bulvový
- 150 g Kedlubna
- 100 g Květák
- 150 g Mrkev kořen
- 150 g Petržel kořen
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 kg Králík
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 29 g
- Sodík 827 mg
- Bílkoviny 94 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 262.8 mg
- Draslík 1364 mg
- Vláknina 8525 mg
- Vitamín A 8525 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka naporcujeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nahrubo, květák s brokolicí rozebereme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Králíka vložíme do pekáče vymazaného máslem, přidáme zeleninu, opepříme, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je králík měkký.
-
3
Maso během pečení poléváme výpekem a je-li potřeba, podlijeme horkou vodou.