Roláda z jehněčího masa pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1124 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 94 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 235.2 mg
- Draslík 717.3 mg
- Vláknina 529.2 mg
- Vitamín A 529.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí hřbet očistíme, zbavíme tuku a rozřízneme na plát. Z medu, prolisovaného česneku, soli a piva umícháme směs.
-
2
Plát potřeme směsí, stočíme z něj roládu, převážeme potravinářským provázkem a pod fólií necháme přes noc v chladu.
-
3
Druhý den roládu ze všech stran osmažíme na másle s olejem, maso osolíme, posypeme majoránkou, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě.
-
4
Když je roláda poloměkká, odstraníme poklici a pečeme, až maso zezlátne a je měkké.
-
5
Během pečení roládu obrátíme a poléváme výpekem.