Roláda z jehněčího masa pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 80 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 8 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Jehněčí hřbet
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1124 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 235.2 mg
  • Draslík 717.3 mg
  • Vláknina 529.2 mg
  • Vitamín A 529.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí hřbet očistíme, zbavíme tuku a rozřízneme na plát. Z medu, prolisovaného česneku, soli a piva umícháme směs.

  • 2

    Plát potřeme směsí, stočíme z něj roládu, převážeme potravinářským provázkem a pod fólií necháme přes noc v chladu.

  • 3

    Druhý den roládu ze všech stran osmažíme na másle s olejem, maso osolíme, posypeme majoránkou, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě.

  • 4

    Když je roláda poloměkká, odstraníme poklici a pečeme, až maso zezlátne a je měkké.

  • 5

    Během pečení roládu obrátíme a poléváme výpekem.

Komentáře k receptu