Hovězí smažené po paštunsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Pískavice řecké seno
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Jogurt nízkotučný
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 245.8 mg
  • Vláknina 8559.9 mg
  • Vitamín A 8559.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme hořčičná semínka, skořici, kmín, česnek, bílý jogurt a pískavici řecké seno. Vmícháme pokrájené hovězí maso a necháme dvě hodiny marinovat.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli, vmícháme zázvor, chilli, pokrájenou papriku, mrkev a minutu smažíme. Přidáme garam masalu a hovězí s marinádou a smažíme 10 minut, dokud není maso měkké.

  • 3

    Přidáme opražená sezamová semínka a podáváme.

Komentáře k receptu