Kachní prsa v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Sezam - semena
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Zázvor celý
  • 100 g Fazolové klíčky
  • 250 g Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
  • 200 ml Pomerančová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Kachní prsa
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 957.5 mg
  • Vláknina 4945 mg
  • Vitamín A 4945 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: smícháme pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, sezamový olej, rýžové víno, med, strouhaný čerstvý zázvor, drcený česnek, mletý zázvor, podle chuti sůl a pepř.

  • 2

    Uděláme do kachních prsíček šikmé zářezy, obalíme je marinádou,

  • 3

    otočíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat.

  • 4

    Prsíčka vyjmeme z marinády (marinádu uchováme). Rozpálíme olej, maso do něj vložíme a zprudka 10-12 minut doměkka smažíme a mícháme. Vmícháme marinádu a zvolna ji 2-3 minuty necháme svařit.

  • 5

    Před podáváním porce prsíček nakrájíme na plátky a rozdělíme je na talíře. Maso zalijeme horkou šťávou, obložíme ohřátou kukuřicí, ozdobíme fazolovými klíčky a praženými sezamovými semínky.

Komentáře k receptu