Husa se zázvorem pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Husa domácí
  • 1.5 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1602 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 333.3 mg
  • Draslík 1350.5 mg
  • Vláknina 1250 mg
  • Vitamín A 1250 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu očistíme, uvnitř i vně osolíme a posypeme zázvorem a necháme alespoň hodinu v chladu. Vložíme husu do pekáče, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme nejprve hřbetem nahoru. Po čtyřiceti minutách husu obrátíme a pod poklicí pečeme dalších čtyřicet minut. Poté poklici odstraníme a husu pečeme, až je kůrka křupavá.

  • 2

    Během pečení husu propichujeme, aby vytekl tuk, a poléváme výpekem.

Komentáře k receptu