Krůtí nudličky dušené s fazolkami
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 800 g Krůtí prsa
- 350 g Rajčata
- 350 g Fazolové lusky zelené
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 400 ml Voda pitná
- 250 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule červená
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 41 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 182.9 mg
- Draslík 1113.2 mg
- Vláknina 9916.1 mg
- Vitamín A 9916.1 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky povaříme asi sedm minut ve vroucí vodě, poté scedíme, přelijeme studenou vodou a na cedníku necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, petrželovou nať jemně nasekáme. Rajčata spaříme, sloupneme, vykrájíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky.
-
2
Na slanině zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. Poté přisypeme papriku, zamícháme a zalijeme pivem. Přidáme rajčata, fazolky a chvilku povaříme. Na závěr vmícháme smetanu, petrželovou nať, necháme prohřát a podáváme.