Pečená krůta plněná rýžovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 160 g Slanina vepřová
  • 150 g Játra krůtí
  • 150 g Krůtí ledvinky
  • 150 g Krůtí žaludky
  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3.5 kg Krůta
  • 1 šálek Rýže loupaná
  • 2 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 119 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 452.7 mg
  • Draslík 1516.5 mg
  • Vláknina 1447 mg
  • Vitamín A 1447 mg
  • Vitamín B6 3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme ve vodě a necháme prochladnout.

  • 2

    Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, druhou polovinu na plátky, krůtí vnitřnosti na kostky, cibuli nadrobno, krůtu očistíme a solíme.

  • 3

    Na nakrájené slanině zpěníme cibuli, přidáme vnitřnosti a osmažíme je.

  • 4

    Rýži smícháme s usmaženými vnitřnostmi, naplníme vnitřek krůty a zašijeme. Krůtu vložíme do pekáče, poklademe plátky slaniny, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení přeléváme výpekem a podléváme zbylým pivem.

  • 5

    Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a krůtu dopečeme, až je kůrka křupavá.

Komentáře k receptu