Pečená krůta plněná rýžovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 21 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 119 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 452.7 mg
- Draslík 1516.5 mg
- Vláknina 1447 mg
- Vitamín A 1447 mg
- Vitamín B6 3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme ve vodě a necháme prochladnout.
-
2
Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, druhou polovinu na plátky, krůtí vnitřnosti na kostky, cibuli nadrobno, krůtu očistíme a solíme.
-
3
Na nakrájené slanině zpěníme cibuli, přidáme vnitřnosti a osmažíme je.
-
4
Rýži smícháme s usmaženými vnitřnostmi, naplníme vnitřek krůty a zašijeme. Krůtu vložíme do pekáče, poklademe plátky slaniny, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení přeléváme výpekem a podléváme zbylým pivem.
-
5
Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a krůtu dopečeme, až je kůrka křupavá.