Pečená kachna s nádivkou a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Citronová kůra
  • 300 g Kaštany jedlé
  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Cibule červená
  • 2.5 kg Kachna domácí
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2325 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 198 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 380 mg
  • Draslík 1539.3 mg
  • Vláknina 10055.8 mg
  • Vitamín A 10055.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jedlé kaštany křížem nařízneme a vaříme zhruba 15 minut ve vodě. Poté kaštany slijeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Z neoloupaných jablek vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na měsíčky. V misce plátky jablek smícháme s citronovou šťávou a strouhanou citronovou kůrou, přidáme cibuli a kaštany a dobře promícháme.

  • 3

    Kachnu očistíme, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Vnitřek kachny naplníme směsí jablek, podlijeme pivem (80 ml odložíme) a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení kachnu přeléváme výpekem, vidlicí propícháme tučnější místa, aby vytékalo sádlo.

  • 4

    Po zhruba hodině poklici odstraníme poklici, kachnu potřeme medem smíchaným s odloženým pivem a dopečeme, až je maso měkké a kůrka křupavá.

Komentáře k receptu