Kachna plněná ovocem pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 1 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 230.4 mg
- Vláknina 5619 mg
- Vitamín A 5619 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky a jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, sloupnuté banány nakrájíme na plátky.
-
2
Kachnu očistíme, osolíme (i uvnitř), posypeme kmínem a vložíme na pekáč. Do břišní dutiny vložíme ovoce, kachnu podlijeme pivem, vložíme do předehřáté trouby a pod poklicí pečeme. V průběhu pečení kachnu přeléváme výpekem, vidlicí propícháme tučnější místa, aby vytékalo sádlo.
-
3
Zhruba po hodině odstraníme poklici a pečeme, až je maso měkké a kůrka křupavá.