Základní rajčatová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 648.1 mg
- Vláknina 6622.3 mg
- Vitamín A 6622.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spodek rajčat nařízneme do kříže, dáme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme stroužky nevyloupaného česneku, zahřejeme troubu na 200°C a pečeme 15-20 minut.
-
2
Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
-
3
Rajčata i česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Dáme do mísy, přidáme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a bazalku, dobře promícháme.