Základní hnědá omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer - nať
  • 200 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Víno červené
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 4.5 l Voda pitná
  • 4 kg Telecí kosti
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 363.3 mg
  • Vláknina 8747.7 mg
  • Vitamín A 8747.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme 4,5litru vody, vložíme telecí kosti, nakrájenou zeleninu, utřený česnek a rajčatový protlak.

  • 2

    Přidáme nasekaný tymián, bobkové listy a červené víno a vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na 1litr. Poté přecedíme přes síto.

  • 3

    Rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a upražíme jíšku. Za stálého míchání přidáváme vývar a ještě 5min provaříme.

  • 4

    Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

Komentáře k receptu