Rozmarýnové jehněčí a pečené brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 35 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 1952.1 mg
- Vláknina 19850 mg
- Vitamín A 19850 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na polovině oleje v pekáčku opečeme maso z každé strany, tak aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.
-
2
Vyndáme, přidáme zbytek oleje, na čtvrtky pokrájené brambory a opékáme 5 minut, přidáme rozmarýn, stroužky neloupaného česneku
-
3
a maso.
-
4
Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme pekáč a pečeme 20 minut, potom položíme navrch třešňová rajčátka a pokapeme octem.
-
5
Pečeme ještě 5 minut.
-
6
Podáváme z pekáče.