Thajské kuře s tofu
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 50 g Salát hlávkový
- 175 g Sýr sójový - Tofu
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Cukr krupice
- 5 g Fenykl obecný
- 25 g Zázvor celý
- 10 g Chilli paprička
- 50 g Cibulka jarní
- 10 g Citronová tráva
- 10 g Koriandr čerstvý
- 200 g Kaštany jedlé
- 30 g Arašídy
- 600 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 1 ks Limetka
- 5 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1139 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 801.8 mg
- Vláknina 7907.5 mg
- Vitamín A 7907.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prsíčka nakrájíme na kostky, pokapeme olejem, posypeme zázvorem, polovinou nasekaného česneku, osolíme, opepříme a necháme 3 minuty stát.
-
2
Rozehřejeme wok nebo pánev, přidáme směs s kuřecím masem, plátky vařených jedlých kaštanů a 8-10 minut vše průběžně promícháváme smažíme. Wok odstavíme stranou.
-
3
Do hrnce dáme polovinu vývaru, přidáme citronelu, přivedeme k varu a 5 minut velmi zvolna vaříme.
-
4
Rozmixujeme zbylý vývar s česnekem, koriandrem, zázvorem, salátem, chilli papričkou, sójovou omáčkou, cukrem a fenyklovými semínky.
-
5
Vařicí vývar, rozmixovanou směs s koriandrem a tofu přidáme do woku ke kuřecímu masu a kaštanům. Promícháme a dobře prohřejeme.
-
6
Servírujeme, zdobíme řezy limetky, plátky jarní cibulky a arašídy.