Marinovaná kuřecí prsa na jehle
Suroviny
- 80 g Cibule
- 750 g Kuřecí prsa
- 5 g Sůl
- 3 g Kmín celý
- 3 g Muškátový oříšek
- 3 g Pepř cayenský
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Tamarindová pasta
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 6 g
- Sodík 710 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 120.4 mg
- Draslík 789.1 mg
- Vláknina 2506.8 mg
- Vitamín A 2506.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme jogurt, rajský protlak, cibuli, česnek, tamarindovou pastu, papriku, zázvor, sůl, kmín, cayenský pepř a muškátový oříšek.
-
2
Prsa nakrájíme na kostky a dáme do marinády, přikryjeme a necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat.
-
3
Kousky masa napíchneme na jehly a 3-5 minut z každé strany grilujeme 10 cm pod horkým grilem.