Pečené jehněčí kotlety s lesními plody ve vodce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 54 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 429.3 mg
- Vláknina 8798.8 mg
- Vitamín A 8798.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200C.
-
2
Mezitím maso potřeme olejem, rozdrceným česnekem, nasekaným rozmarýnem a medem, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Dáme na plech a pečeme asi 25minut. Poté zakryjeme alobalem a necháme 5min odpočívat.
-
4
Maliny rozmixujeme, zahřejeme v kastrůlku a přilijeme vodku.
-
5
Hráškové lusky spaříme na cedníku vroucí vodou a ihned zchladíme. Takto zůstane hrášek zelený.
-
6
Hotové maso rozdělíme na talíře, podáváme s trochou malinové omáčky a dozdobené hráškem.