Jáhly se sójovým masem
Suroviny
- 150 g Jáhly - loupané proso
- 100 g Nudličky sojové
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 kávová lžička Omáčka sojová - Tamari
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 2.7 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 4 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 141.6 mg
- Vláknina 29356.4 mg
- Vitamín A 29356.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly spaříme 1 litrem vařící vody, dáme do 7 dl vody se solí, a uvaříme je doměkka.
-
2
Sójové granulované maso dáme do mísy, přidáme k němu 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku zázvoru, 1 lžičku sójové omáčky Tamari, 0.5 lžičky roztlučeného pepře 4 barev a 2 stroužky prolisovaného česneku. Sojové maso promícháme se všemi ingrediencemi a necháme marinovat 1 hodinu.
-
3
Sójové maso dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme doměkka. Vaříme 20 minut, scedíme a necháme odkapat.
-
4
Snítku petrželky kudrnky omyjeme. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, pak ji nakrájíme na tenké proužky.
-
5
Uvařené jáhly smícháme se sójovým masem.
-
6
Porce rozdělíme na talíře a každou ozdobíme proužky papriky se snítkou petrželky.