Houbové smažené šišky
Suroviny
- 80 g Strouhanka
- 600 g Hříbky čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko plnotučné
- 0.14 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 0.5 polévková lžíce Libeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 16 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 133.5 mg
- Draslík 807.7 mg
- Vláknina 15097.1 mg
- Vitamín A 15097.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 313.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Petrželovou a libečkovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
Očištěnou cibuli drobně nakrájíme a podusíme ji v pánvi na rozpáleném sádle. Přidáme houby, podle chuti posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, kmínem, promícháme a dusíme do doby, dokud se z nich nevydusí všechna šťáva.
-
3
Vše vyklopíme do mísy a když houby vychladnou, přidáme k nim drobně pokrájené rohlíky, mléko, vejce a houbovou směs dobře promícháme a necháme ji 15 minut odpočinout.
-
4
Z houbové směsi vytvarujeme šišky o síle 3-4 cm dlouhé přibližně 8 cm a obalíme je ve strouhance.
-
5
V pánvi rozpálíme olej a houbové šišky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Podáváme horké.