Kachna pečená na pivu s nádivkou
Suroviny
- 80 g Šunka dušená
- 120 g Játra kachní
- 550 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2.5 kg Kachna domácí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1900 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 174 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 516.1 mg
- Draslík 973 mg
- Vláknina 2109.4 mg
- Vitamín A 2109.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu očistíme a posypeme tymiánem.
-
2
Nádivku připravíme následovně: na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená játra, podlijeme 100 ml piva a podusíme. V mezičase nakrájíme na kostičky rohlíky, přelijeme 100 ml piva, vmícháme rozšlehané žloutky, drobně pokrájenou šunku a jemně posekanou petrželovou nať, sůl a pepř.
-
3
Poté vmícháme prochladlou směs s játry. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do nádivky a naplníme nádivkou břišní dutinu kachny. Břicho zašijeme, kachnu vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme pod poklicí v předehřáté troubě. Když je maso poloměkké, poklici odstraníme a kachnu dopečeme, až je měkké a kůrka křupavá. Maso občas poléváme výpekem a kachnu propichujeme, aby vytekl tuk.